Welkom bij VINKA huisartsen


Een vraag betreffende corona? Kijk hier.

Vragen over het coronavaccin? Kijk hier.


Wij vragen om emailverkeer met de praktijk te beperken tot administratieve zaken. Email is een niet-urgent medium en zal ook zo behandeld worden.

We raden iedereen dan ook aan het Helena-platform te gebruiken voor communicatie met artsen, ophalen van voorschriften, attesten en resultaten.


Alle risicopatiƫnten kregen inmiddels een uitnodiging voor de griepvaccinatie. Kreeg je geen uitnodiging maar heb je wel recht op een griepvaccin? Laat het ons weten.


  • Wie zich niet ziek voelt, kan online of telefonisch een afspraak maken. Doe dit bij voorkeur in de voormiddag. Er zal naar de reden van uw consultatie gevraagd worden.
  • Voel je je ziek, heb je koorts en/of luchtwegklachten? Neem dan telefonisch contact op.
  • Huisbezoeken gebeuren enkel nog in uitzonderlijke omstandigheden.

We kunnen je in de praktijk in alle veiligheid ontvangen. PatiĆ«nten met vermoeden van COVID19 komen enkel op specifieke momenten naar de praktijk. Zorg uitstellen is dus niet nodig.

Een aantal maatregelen bij een bezoek aan de praktijk:

  1. Kom niet te vroeg. Bel pas aan op het exacte tijdstip van uw afspraak.
  2. Kom alleen, of met max. 1 begeleider. Breng je kinderen niet mee.
  3. Draag een mondmasker bij het binnengaan.
  4. Ontsmet uw handen in de wachtzaal.
  5. Ontsmet uw zitplaats in de wachtzaal.
  6. Hou voldoende afstand (minimaal 1.5m).


Contacteer tijdens het weekend enkel de wachtdienst wanneer je ernstig ziek bent. Bij milde klachten blijf je thuis en neem je maandagochtend telefonisch contact op met ons. Verlaat je huis niet en vermijd contact met anderen.


Op zoek naar correcte informatie over diagnose of behandeling? Betrouwbare medische informatie  vind je op www.gezondheidenwetenschap.be en thuisarts.nl

Medische gegevens worden conform de GDPR-richtlijnen bewaard.